blocksger.blogg.se

Gta zombie apocalypse jobless
Gta zombie apocalypse jobless








gta zombie apocalypse jobless

Werk er vervolgens doorheen een vierden liter water en twee ons opgeloste boter. Door het meel ineens daar door heen te mengen krijgt men eene gelijke massa, die flink met de hand geklopt wordt, tot ze goed taai is. Voeg hieraan toe een halven liter melk, en een vierden liter lauw water.

gta zombie apocalypse jobless

In een kuiltje daarvan maakt men drie lood gist fijn met drie eieren. Hollandse wafels volgens recept uit 1909ĭoe in een beslagbak: 1 pond gezeefd Hongaarsch meel. Strijk den rand van het wafelijzer met een mes af, het ijzer niet weder op het vuur brengende, daar alsdan de rand van de wafel zou branden”’. Laat een wafelijzer warmen, doe er een lepel van het beslag in en laat dit aan beide zijden bakken. Voeg er 125 grammen poedersuiker bij, 125 grammen gezift meel en een koffielepeltje gemalen kaneel meng alles goed tezamen. “Doe in een aarden kom met ronden bodem 125 grammen boter en zet die op eene warme plaats om de boter week te doen worden, doe er vervolgens, onder gestadig roeren, 5 eieren, het eene na het andere, bij. Wie het recept wilt uitproberen doet er goed zelf nog wat zout toe te voegen…ĭuidelijk meer ambachtelijk vakgericht, zoals het waarschijnlijk uitgewerkt werd in de Parijse wafelbakkerij, is het recept in één van de oudste banketbakkersvakboeken van Gauffé (Parijs, 1773). Schep steeds een volle lepel van dit beslag in een ingevet wafelijzer en bak er goudgele wafels van’. Blijf hierbij steeds met de garde kloppen tot een glad beslag ontstaat.

gta zombie apocalypse jobless

Voeg dan geleidelijk de eieren, de bloem en de in de room opgeloste gist toe. Roer de niet te koude boter tot een romige massa. ‘250 gram boter, 350 gram eistruif, 250 gram bloem, ¼ liter room, 20 gram gist (Opmerking: wel erg veel eieren en boter in verhouding tot de hoeveelheid bloem!).

gta zombie apocalypse jobless

Een voorbeeld van een recept voor Hollandse wafels met gist bereid: Het heet dan ook ‘Gründliche Unterweisung zur selbstanfertigung Konditoreiwaren: ein Handbuch zum Gebrauch der Hausfrauen und Köcherinnen’ĭaarin worden in elk geval realistische hoeveelheden genoemd om een beslag te maken. Meer gedegen en ‘gründlich’ is het (toch nog huishoudelijk gerichte) recept in het boek van Fridelin, dat in 1794 te Berlijn het licht zag. Giet hiervan telkens een volle lepel op een wafelijzer en bak er wafels van’. ‘Meng honing, warm water, bloem, twee eieren en een beetje gesmolten boter tot een glad, dun beslag. Oude receptuur voor wafels is terug te vinden in tal van huishoudelijke kookboeken, zoals het recept in ‘Ein sehr künstlich und nützliches Kochbuch’ van Balthasar von Dillingen (Augsburg 1547, 1569 en 1582):










Gta zombie apocalypse jobless